Amsterdam

10-4  Vertrek uit Hoogeveen om kwart voor elf en om 13.00 uur meer ik na de Ossesluis aan om te eten. Na het eten ga ik verder en  meer om kwart voor vier aan bij de Staphorster Grote Stouwe voor een kop thee. Na de thee vaar ik door het Meppelerdiep en Beukersluis naar de Wieden waar ik om half zeven aanmeer bij een eilandje in de Kleine Beulakerwiede.

 

11-4  Om 9.00 uur vertrek ik en ga door de Arembergergracht bij Zwartsluis het Zwarte Water op en ga stuurboord uit richting het Zwarte Meer. Om kwart voor elf kom ik langs het vluchthaventje bij Genemuiden  

en een half uur later meer ik aan in de Goot bij de gedenknaald voor een kop thee.

                  

Omstreeks de middag meer ik op het Ganzendiep ergens aan om te eten en ga na de Ganzensluis stroomafwaarts de IJssel af. 

Om drie uur ben ik bij het Ketelmeer en draai zowat 180 graden naar bakboord de Randmeren op. Na Vossemeer en de Roggebotsluis kom ik op het Drontermeer en meer daar aan bij het eilandje "Eek".

                  

Het is dan kwart voor vijf en hier blijf ik liggen om te overnachten.

12-4  Om half twaalf vertrek ik en meer een uur later al weer aan in de oude vissershaven van Elburg. Natuurlijk haal ik daar even een paar harinkjes, (ik lig vlak voor de viswinkel) vaar na het eten  verder en meer om half vier aan bij de Kluut voor de thee. Om kwart voor zes meer ik aan bij Zeewolde.

 

13-4  Om tien uur vertrek ik uit Zeewolde en ruim drie kwartier meer ik al weer aan voor de thee. Bij de Nijkerkersluis moet ik een half uurtje wachten voor ik geschut kan worden, vlak na de sluis is een vluchthaven en daar meer ik aan om te eten. Er is daar ergens brand of ze zijn met een oefening bezig want steeds vliegt er een helikopter over met een zak eronder waar kennelijk water in zit.

In Frankrijk heb ik ze zo met speciale blusvliegtuigen bezig gezien  om een brand te blussen die toch wel akelig dicht bij kwam.

                 

Na het eten vaar ik door Nijkerkernauw en Gooimeer naar het eiland de "Dode Hond" waar ik om kwart voor vier aanmeer voor de overnachting.

 

14-4  Om 8 uur vertrek ik en meer ruim een uur later aan in Almere-Haven voor een boodschap en drink daar ook even thee. Half elf ga ik verder en om één uur ligt het Markermeer achter me en meer ik aan bij de Schellingwouderbrug. Daar eet ik en na een half uur vaar ik naar de Oranjesluizen om geschut te worden, vaar over het IJ langs het Centraal Station en ga bij het Westerdok de Amsterdamse grachten op. 

Het is heerlijk weer en dus een prachtige dag om hier te varen.

                    

De Aimée weerspiegeld in de ramen van een kraam van de drijvende bloemenmarkt op de Singel.

Hier ben ik weer op het IJ   

                  

en meer om zes uur aan in de haven van Nieuwendam.

 

15-4  Om tien uur vertrek ik, ga over het Markermeer terug naar het Eemmeer en om kwart over één meer ik aan in Almere-Haven om te eten. Na het eten ga ik verder over Eemmeer en Nijkerkernauw en ben om 6 uur in Zeewolde maar ga uiteindelijk toch bij de "Zegge" voor anker. 

 

16-4  Om kwart over tien ga ik richting Veluwemeer en ga na twee uur voor anker bij de "Snip". 

 

Na 3,5 uur ga ik verder en meer voor een boodschap aan in Elburg.  Heb je een mooie botter; wordt hij ondergescheten door figuren die kennelijk overal schijt aan hebben. 

                 

Om kwart voor zeven meer ik aan in het Drontermeer bij de Eek.

 

 

17-4  Om kwart voor tien vertrek ik en ga over Ketelmeer en het Zwarte Meer naar Blokzijl waar ik om kwart over drie aanmeer.

                   

Na een half uur ga ik verder, eerst door de sluis ( die sluis van "Kaatje bij de Sluis") en ruim een kilometer na Blokzijl ga ik bakboord uit de Roomsloot in. Eerst kom ik door Nederland 

                    

en daarna beginnen de Weerribben, waar ik om halfzes aanmeer in de Bokvaart op de zelfde plek waar ik vorig jaar herfst ook lag, dus ongeveer de zelfde foto's alleen andere kleuren.

                       

18-4  Om kwart over negen vertrek ik

                    

                        

en ruim een uur later meer ik aan voor de thee en na nog een tussenstop in de Walengracht (Wieden) om te eten, ga ik daarna verder richting Hoogeveen en meer om kwart over vijf aan boven de Ossensluis om te overnachten.

                   

19-4  8.15 Vertrokken en om 10.15 thuis.