Rondje om de Flevopolder

 14-4 Ik Vertrek om 12.45 en na Nieuwebrugsluis en Ossesluis lig ik om 15.40 in de Rogatsluis. Daar moet ik even wachten op een jachtje dat me achterop komt. Tijdens het schutten vraagt de man om een sleepje omdat hij motorproblemen heeft, dus sleep ik hem naar Jachthaven Meppel. Om 19.15 ga ik voor anker op de Wieden in de Korversgaten en zet daar na het eten de mast op. De andere dag is er weinig wind. Ik ga even zeilen maar strijk de zeilen al gauw weer en na nog een overnachting in de Korversgaten ga ik op weg naar het Ketelmeer. Ik meer even aan in Zwartsluis voor een paar boodschappen

en neem meteen even twee harinkjes mee van de visboer. Als ik op het Ketelmeer aankom ga ik naar mijn favoriete ligplaats in het "slootje" op het eiland IJsseloog.

 

                 

Ik wil eigenlijk het IJsselmeer over naar de Noordhollandse kust, maar dan wel graag zeilend. Omdat het er niet naar uitziet dat het zal gaan waaien vertrek ik de andere dag daarom naar de Randmeren waar ik 's avonds aankom in het haventje van "De Kluut".

De volgende dag vertrek ik zeilend, maar dat is geen succes door gebrek aan wind, dus strijk ik de zeilen en ga op de motor verder. Als ik door de Nijkerkersluis ben, dat is om ongeveer 11.30, is er meer wind en kan ik de zeilen weer hijsen. Het wordt een heerlijke zeiltocht (het Eemmeer 1 keer heen en terug, daarna weer richting Stichtse brug) en om 17.30 kom ik aan bij de Hollandsche Brug op het Gooimeer, waar ik achter "De Schelp" voor anker ga. 

De andere dag, op het Markermeer, kan ik eerst een poos zeilen op weg naar Lelystad. Daar zie ik in de verte vakantieschip de Zonnebloem varen.

                 

Omdat er steeds minder wind is start ik om 12.30 de motor. Na de Houtribsluizen kan ik op het IJsselmeer dankzij een lekker windje uit het noordwesten toch nog weer drie kwartier zeilen, maar als ik onder de Ketelbrug door ben heb ik de wind ineens tegen, dus ga ik verder op de motor naar IJsseloog (in het slootje). Daar laat ik 's avonds de mast nog zakken en vertrek ik de andere morgen om 6.45, richting Hoogeveen.

Hoogeveensche vaart

Op 20-4 ben ik om 16.00 uur weer thuis.

Het was een tocht met mooi weer die alleen een beetje fris begon.