rondje Flevopolder

13-8/20-8 Een tocht zonder wereldschokkende gebeurtenissen.

Om kwart voor twaalf ga ik van huis en om 8 uur 's avonds kom ik aan op het Ketelmeer en

                            

ga ik voor anker in het "slootje" in IJsseloog.

De volgende dag zeil ik op Ketel- en IJsselmeer van 11.00 tot 18.00 uur. Het is mooi weer maar er is weinig wind, en de dag daarop vanwege windverwachting meldpunt IJsselmeer (7 Bft) en verwachte regen ben ik de hele dag blijven liggen.

Het werd een mooie dag, (met veel wind) uit de wind en op een mooie plek.

Daarna over IJsselmeer en Markermeer naar Gooimeer gezeild en gemotord.

Via de Randmeren kom ik op 18-8 's avonds weer terug in "het slootje" in IJsseloog.

             

De andere dag is het mooi zonnig weer met veel wind, dus blijf ik eerst mooi liggen; lees wat en luister wat muziek,

         

 maar  in de loop van de morgen ga ik vast een eindje achteruit, richting de vaargeul omdat ik daar ook wat meer in de zon lig. Ik zit wat te lezen in de kuip. Na verloop van tijd komt er iemand in een open bootje met buitenboordmotor aanvaren. Hij keutelt wat aan het begin van de sloot en komt geleidelijk dichter bij. We groeten elkaar en de man vraagt of ik wat bijzonders gezien heb, 'ratten of zo'? We komen aan de praat en dan blijkt hij ook een staverse jol (ik geloof dat het 'De Vrouwe Pietertje' is) te hebben; ligplaats Urk. Hij komt aan boord voor een kop koffie en dan komt de aap uit de mouw. De waterpolitie was vanmorgen langs gevaren en had achter in het slootje wat zien liggen. Zij konden de sloot niet in en toen hadden ze hem gevraagd (van Rijkswaterstaat ?) om eens een kijkje te gaan nemen. Als ik een keer op Urk kom ben ik van harte door hem uitgenodigd om ligplaats te nemen in de museumhaven.

'S middags van 1 tot 3 en van 4 tot 8 gezeild. Eerst met dubbel gereefd grootzeil en met gereefde fok, na 4 uur kan ik steeds verder ontreven; eerst de fok en geleidelijk het grootzeil.

20-8 Grotendeels op de fok ben ik naar Genemuiden gevaren. Als ik bij de Staphorster Grote Stouwe ben laat ik de mast zakken en om 17.15 ben ik weer thuis.